Miljövänliga tips för kontoret

Miljövänliga tips för kontoret

 För alla som lever miljösmart hemma så är det ett enkelt steg att föra över samma principer till sin arbetsplats. Där kan man även påverka sina kollegor och få de involverade i att ställa om arbetsplatsen till en mer miljövänlig sådan. Samtidigt som de kan ta med sina nyvunna kunskaper till sitt eget hem. Här kommer en massa tips om hur man kan ställa om sin arbetsplats och göra den mer miljövänlig.

Hantera avfall effektivt

Om ditt företag inte redan har en papperskorg eller återvinningscentral är det högt läge att införskaffa en. Lär dina kollegor hur man separerar avfall mellan papper, plast/glas och produkter som går att återanvända samt kompost. Det här kommer att markant hjälpa er arbetsplats att dra ner på er konsumtion och ert avfall.  kippa maskinen som kräver kaffefilter och investera i en perkolator. Om dina kollegor alltid tar en kaffe vid närmaste café, uppmuntra dem i att investera i en kopp som de tar med själva för att dra ner på onödig konsumtion av papper och plast. Ta med dig återanvändningsbara behållare och bestick i företagets kök så du drar ner på onödig konsumtion av plast. Och du, använd bara din bil när du verkligen behöver det. Detsamma gäller företagsbilar. Testa till exempel att cykla, promenera eller ta bussen till jobbet istället för bilen så gör du miljönen stor tjänst.

Välj miljövänliga rengöringsprodukter

Välj miljövänliga rengöringsprodukter

Välj miljövänliga rengöringsprodukter

Istället för att använda dig av populära märken med en massa kemikalier kan ni använda er av miljövänliga produkter i ert kontor. Det finns till exempel massor av varianter man kan göra själv av citron och bikarbonat. Ett annat tips är att ta in naturen inomhus. Att ha en massa blommor inomhus kan hjälpa att rena luften och förbättra ditt välmående. Om du tänker att det inte finns plats för några växer inne i ditt kontor så tänk om. Med smart planering kan du få in växterna på de mest udda ställena. Det farliga med konventionella rengöringsprodukter är att de ofta har massor av farliga kemikalier som sedan åker ut i avloppet och till slut hamnar de upp i våra åar och sjöar. Att använda sig av ekologiska alternativ är ett smart sätt som gynnar naturen och ditt företag.

Använd mindre energi

Använder du mikrovågsugnen på arbetsplatsen? Visste du att de små rackarna använder den mesta av sin elektricitet när de bara står där… oanvända? Det beror på att energin det krävs för att hålla klockan igång och att den står på vänteläge drar elektricitet alla de timmar du inte använder de. Vare sig du vill använda mikrovågsugnen eller inte kan det vara en god idé att installera en timer på mikrovågsugnen. Men det finns flera andra sätt du kan spara energi på. Att installera ett kort du kan dra ut ur arbetsplatsen för att stänga av samtliga lampor och datorer när den sista personen på jobbet lämnar för dagen är en smart grej att göra för att säkerställa att vad ni har i kontoret inte drar någon onödig energi under dagen. Smart!